Kritika a La Reina Del Sur 2. évadáról – Teresa Mendoza visszatért és keményebb mint valaha

2020. május 24. - ClaudiaTVM

2011-ben az amerikai telenovellagyártó társaság, a Telemundo merész fejezetet nyitott a cég történetében, a klasszikus novellák helyett sokkal pörgősebb, jeleneteiben már-már amerikai sorozatok minőségét képviselte a La Reina Del Sur, melyben Teresa Mendoza igaz történetét ismerhettük meg - a naiv lányból lett kábítószerkereskedelem egyik leghíresebb figurájának kálváriája az egész világon végigsöpört. A történet Arturo Perez Revelte  könyve alapján készült, Teresa szerepében pedig egy igazi fenomén, Kate del Castillo brillírozott.

nup_186173_0009.jpg

Az első évad a Telemundo legdrágább sorozata volt, de minden egyes garast megért a cégnek, hisz túlszárnyalta legvadabb álmukat is, a legsikeresebb sorozatuk lett. Anno a Telemundo egy évadra tervezett, elmesélték Teresa történetét, láthattuk rémült, menekülő naiv lányként, majd jött a felemelkedés, üldözöttből veszélyes nővé edzette magát, hatalmas vagyont épített fel, leszámolt ellenségeivel, majd a tanúvédelmi programnak köszönhetően eltűnt - új, tiszta életre készült.

Mivel az elmúlt években nagy divat lett a régi siker szériák folytatása - a Telemundo-nál úgy döntöttek, előkapják Teresa történetét, és Arturo Perez Revelte segítségével folytatják a sztorit. A társaság a folytatással nagy kockázatot vállalt, hisz a cég legsikeresebb és legdrágább költségvetéssel készült sorozatát készült tovább szőni, ilyenkor mindig ott lebeg a bukás, ami csúnya foltként beárnyékolhatja a régi sikereket. Szerencsére ez nem történt meg, bátran kijelentem, a folytatás túlszárnyalta az 1. szezont.

Tovább folytatom spoilerekkel!

Tovább

Gyönyörű nő volt fiatalon Ana Martín – A Televisa legendás színésznője természetes szépségével hódított

A Televisa színeiben remeklő Ana Martín 73. életévét tapossa, a mindig mosolygó művésznőt mindenki szereti és tiszteli, szinte nincs is olyan telenovella, melyben ne alakítana emlékezetest. Sokan nem is gondolnák, de a színésznő modellkedéssel kezdte a pályát, 1963-ban Mexikó legszebb nőjének címét is elnyerte.

543ff20bba37954709052e74-141347687595.jpg

A modellkedés után szinte rögtön a telenovellák világában találta magát, egyik legemlékezetesebb szerepe az 1988-ban bemutatott „El pecado de Oyuki” élén volt, a sorozat után egy időre visszavonult, 1996-tól megállás nélkül szenvedélyének, a színjátszásnak él.

Tovább

A Telemundo pontosít: nem Carmen Villalobos új adaptációjuk hősnője!

Nagy volt az öröm mikor kiderült, hogy az amerikai telenovella gyártó társaság, a Telemundo egy igazi klasszikus szappanopera történetét, a „Cafe, con aroma de mujer” sztoriját dolgozzák fel. A produkció férfi főszereplője William Levy lesz, a kubai mellett pedig a társaság büszkeségét, Carmen Villalobos részvételét erősítették meg azt sugallva, hogy Carmen lesz a remake nő főszereplője. Mára tisztázódott, hogy a szép színésznő valóban részese lesz a gárdának, tényleg főszerepben láthatjuk majd, csak ezúttal a történet aljas karaktereit fogja erősíteni, hősnőnek teljesen mást választottak.

carmen-villalobos-2014-telemundo-s-premios-tu-mundo-awards_1.jpg

Carmen Villalobos

Tovább

Napi pletyka: Egyedülálló édesanya lett a vadmacska sztárja – Marlene Favela közösségi oldala árulkodó

A telenovellák világa kedvelt színésznője, a tehetséges és gyönyörű Marlene Favela rengeteg követővel büszkélkedhet közösségi oldalán, az ünnepelt csillag egy ideje nem vállal novella szerepeket, mivel szeretne minél több időt tölteni tavaly év végén született kislányával, Bella-val. A szép színésznő nem bújik el a világ elől, közösségi oldalán és youtube csatornáján aktívan gyártja a friss tartalmakat, főleg kislányával kapcsolatban, beszámolói nagyon beszédesek, a szemfüleseknek pedig feltűnt, hogy Favela minden képet eltüntetett, amin férje, kislánya apja is szerepelt. Ez vajon mit jelenthet?

 marlene_favela_arena_4_1.jpg

Tovább

William Levy visszatér a telenovellák világába!

A kubai sármőr 7 évvel ezelőtt szerepelt utoljára telenovellában, a 2013-as Televisa produkció, a La Tempestad főszereplőjeként rabolta el a női nézők szívét.

Levy az egyik legkedveltebb telenovella színész, a producerek örömmel dolgoznak vele, szerencsés, mert válogathat a szerepek közt, minden lehetősége megvolt, hogy az elmúlt években számos sikernovella élén varázsolja el a publikumot. A jóvágású színész azonban gondolt egy merészet és otthagyta a Televisa-t, Amerikában vert tanyát, hogy valóra váltsa legnagyobb álmát, elismert mozicsillag legyen. Panaszra nem lehet oka, lehetőséget kapott a Resident Evil: The final chapter-ben, és még néhány közepes színvonalú film szereposztásában. Sokáig úgy tűnt, a színész nem tervezi a visszatérést a telenovellák világába, legalábbis az álomgyár, a Televisa irányába nem tűnt túl lelkesnek, ám most mégis megtörtént amire oly sokan vártak, William Levy visszatér a szappanoperákhoz, méghozzá a Telemundo égisze alatt fog dolgozni.

william-levyportada-1578184275.png

Tovább

Lucero Suárez készül valamire – A tervei elég komolynak tűnnek

A "Kedves ellenség" producernője, Lucero Suarez megkezdte új telenovellájának előkészületeit, pedig jelenleg is friss sorozat hódít tőle a telenovellák szülőföldjén.

Suarez szép éveket tudhat maga mögött, a 2017-ben bemutatott Enamorándome de Ramón (Szerelmem Ramon) premierje idején szárnyalt, sikert sikerre halmozott, ezen felbuzdulva a következő szezonban az Enamorándome de Ramón főszereplőjével, Jose Ron-al készítette következő novelláját, a Ringot, idén pedig szintén a sármos Ron-al bemutatta a Te doy la vida produkciót. A Televisa színeiben jeleskedő Suárez eltökélten, tervektől kicsattanva tekint a jövőre, már el is döntötte, mi lesz az új sorozat, amit képernyőre küld, ugyan a zöld út hivatalosan még nincs megerősítve, ennek ellenére egy biztos résztvevő nevétől hangosak a telenovellás oldalak.

A pletykák szerint Suarez egy venezuelai sorozatot, a 2007-ben bemutatott „Mi prima Ciela” történetét fogja leporolni, saját szájíze szerint elkészíteni. Az szebb napokat is megélt RCTV régi siker gyártmányai közé tartozik a „Mi prima Ciela”, melynek feledhetetlen főszereplői a tragikusan elhunyt Monica Spaer, és Manuel Sosa voltak.

1d3db23ba5a709b974434cb31bd46255.jpg

Monica Spaer és Manuel Sosa párosát imádta a közönség.

Tovább

Eduardo Capetillo nagyfiával énekelt egyet, a duett pedig óriási sikert aratott

Marimar szív szerelmét életre keltő Eduardo Capetillo a 90-es években nagyon kapós volt a telenovellák világában, népszerűségét máig megőrizte, néha vállal szerepeket, a politikai pályán is próbál aktív lenni, a legjobban mégis családja társaságában szereti tölteni az időt. A színész 1994-ben nősült, felesége a szintén szakmabeli Bibi Gaytán, akivel 5 közös gyermekük van. A legidősebb fia, Eduardo Jr. 25 éves, a lányok 23 és 21, ikerfiai pedig 6 évesek. Az összetartó család sülve-főve együtt van, közös képeiket imádják a rajongók, mindig megjegyzik, hogy a csemeték mennyire hasonlítanak ismert szüleikre. Ez most is így történt.

eduardo-capetillo-hijo-dueto-ok.jpg

Eduardo Capettilo nagy fiával. 

Tovább

Ana Brenda készen áll a visszatérésre – A színésznő már nagyon várja, hogy ismét munkába álljon

A Televisa neveltje, Ana Brenda Contreras utolsó telenovella szereplése a 2019-es Por amar sin ley élén volt, a színésznő akkor arra kérte a sorozat vezető producerét, Jose Alberto Castro-t és a társaságot, hogy engedjék kiszállni a produkcióból, mert lehetőséget kapott az amerikai sorozat piacon. A társaság tiszteletben tartotta a színésznő kérését, Castro és a sorozat írói ügyesen kiírták a Por amar sin ley történetéből. Ana a forgatás befejezése után elindult megvalósítani álmait, a The CW-n futó Dynasty amerikai szappanoperában kapott lehetőséget, amit rémálomként élt át a tehetség.

epubtkewkaa3jox.jpg

Ana Brenda tervei nem úgy alakultak ahogy azt elképzelte.

Tovább

„La doble vida de Estela Carrillo” – Mi lesz a folytatással?

A Televisa egyik legjobb művészi vénával megáldott producernője, Rosy Ocampo három évvel ezelőtt küldte harcba Estela Carrillo történetét, ami óriási sikerrel futott. Ocampo a finálét nyitva hagyta, erős utalást hagyott az esetleges folytatás számára, a kérdés azóta is aktuális: lesz folytatás vagy sem?

image_8.jpg

Estela Carrillo kettős életében Ariadne Díaz sorsáért izgulhatunk, partnerét a Televisa jóképű titánja, David Zepeda alakította.

Tovább

Fernando Colunga lányából szép kamasz lett – Ennyit változott a kis María José „Amit a szív diktál” óta

A telenovellák világa közkedvelt színésze, Fernando Colunga 2012-ben izgalmas szerepre mondott igent - Amit a szív diktál (Porque el amor manda) élén egy melegszívű édesapa szerepében varázsolta el a nézőket. A történetben a sármőr karaktere, Jesus Garcia egyik nap megtudja, hogy van egy hétéves kislánya, az izgalmak ekkor kezdődnek, Jesus mindent megtesz, hogy megismerje lányát. A közönség imádta az apa szerepébe, sorozatbéli lányával édespárost alkottak, a kislány, Maria José Mariscal a sorozat felvételei alatt mindössze hatéves volt, kedves kisugárzásával, tehetségével és szorgalmával szépen építi karrierjét. Tovább lapozva megnézhetitek, milyen szép kamasz lett a Televisa neveltje.
01amor.jpg

Fernando Colunga és Maria josé Mariscal – Amit a szív diktál” telenovellában.

Tovább