Telenovellák Világa Magazin

Ezeket néztük 2023-ban: telenovellák, amelyek meghódították a közönséget

2024. január 03. - ClaudiaTVM

A tavalyi szezon csendesen telt a részemről, nem jeleskedtem a telenovellák világában történt események beszámolásáról. Ez azonban nem jelenti azt, hogy unalmas lett volna a tavalyi esztendő! Nem bizony, készültek izgalmas sorozatok, meglepő átigazolások és miegymás. Összegezni az évet így ennyi kihagyás után nem egyszerű, de most megpróbálom röviden egybegyűjteni, milyen alkotások szögezték a nézőket a képernyők elé.

image_31.jpg

Tierra de esperanza: Carolina Miranda, Andrés Palacios, Sofia Castro, Mariana Seoane és Clarisa González.

A válogatásba lesz eredeti sztori, feldolgozás, és olyan sorozat is, ami jelenleg is képernyőn fut Mexikóban.

Tierra de esperanza

A 2023-as év egyik nagy kedvencét Jose Alberto Castro hozta össze a Televisa égisze alatt. A Tierra de esperanza egy 2005-ben bemutatott kolumbiai sorozat, a La tormenta újragondolása. A sztori egyszerű, a főhősnő, akit Carolina Miranda alakít, átveszi a családi birtok irányítását, ahol rátalál a szerelem Andrés Palacios személyében, akivel folyton marják egymást. A produkció szereposztása remekül sikerült, olyan nagy nevek kaptak lehetőséget, mint Luis Roberto Guzmán, Mariana Seoane, Martha Julia, Alejandro Tommasi, Daniel Tovar. Külön megemlíteném Castro lányát, Sofia Castro-t, aki egyre jobban menetel előre a telenovellák világában, ebben a sorozatban is fontos lehetőséget kapott.

Mi camino es amarte

A jól ismert Televisa producerek közül Nicandro Díaz is versenybe szállt a 2023-as évben a telenovella porondon. A Mi camino es amarte főszerepeket Gabriel Soto és Susana González kapták. A 92 epizódból álló történetben megismerhetjük Memo Santos Pérez-t (Gabriel Soto), a jóravaló kamionsofőrt, aki egyik nap megtudja, hogy van egy lánya, akit örökbeadott volt barátnője. Memo megkeresi a lányát, így találkozik a kicsi nevelőanyjával (Susana Gonzalez), akivel próbál közös nevezőre jutni úgy, hogy a gyereknek a legjobb legyen. A sorozatban Mark Tacher, Ximena Herrera, Sara Corrales, Fabián Robles és Alfredo Gatica játékának is lehet örülni.

Vencer la culpa

Rosy Ocampo női sorsokra fókuszáló sorozatában ismét négy nő élete tárul elénk. A főszerepeket Claudia Martin, Gabriela de la Garza, María Sorté és Romina Poza kapták. A négyes életkorban és társadalmi helyzetben is különböznek. Barátságukat egy lány rejtélyes eltűnése hozza össze. Miközben próbálják kideríteni, mi történt a lánnyal, magánéletük is érdekesen alakul.

Eternamente amándos

Alejandra Robles Gil és Marcus Ornellas főszereplésével készült sorozat, az Eternamente amándos egy török sorozat adaptációja, melyben egy fiatal házaspár életébe nyerünk bepillantást. Hát mit ne mondjak, Silvia Cano bábáskodása alatt készült alkotás elég hosszú (120 epizód), voltak szép pillanatai, de rövidebb is lehetett volna. Nem értékelem rossznak, de kiemelkedőnek sem nevezném.

Pienso en ti

A W Studios és a Televisa Univision gyártásában készült produkció a zene világába repíti a nézőket. A produkcióban Dulce María alakítja a hősnőt, aki dacolva mindennel valóra készül váltani énekesnői ambícióit. Útja során találkozik bálványával, Ángel-el, akit David Zepeda formál meg. A találkozásuk nagy hatással lesz mindkettőjük életére.

Gloria Trevi: Ellas soy yo

Carla Estrada felügyelete alatt életrajzi szériának is lehetett örülni 2023-ban. A bio-sorozat a fantasztikus énekesnő, Gloria Trevi életét dolgozza fel Scarlet Gruber főszereplésével. Trevi élete nem egy tündérmese, kemény megpróbáltatásokat élt át, börtönben is ült. A produkció méltón sorakozik Estrada művei közé. Felkavaró, olykor traumatikus jelenetek gazdagítják.

Nadie comot tú

Ignacio Sada novellája 2023 augusztusában mutatkozott be a mexikói közönség előtt.  A sorozat még mindig képernyőn van, a tervek szerint idén január, február környékén finálézik. A történet főszereplői Karla Esquivel, Brandon Peniche, Eduardo Santamarina, Diego Olivera, Alejandra Barros, Elizabeth Álvarez és Irina Baeva. A sztori egyszerű, két ellenséges család rivalizálása, tiltott szerelem, múltbéli sérelmek, és sok-sok ármány.

Minas de pasion

Pedro Ortiz de Pinedo nevét a Minas de pasion-nak köszönhetően sokan megjegyezték. A producer egy korábbi Telemundo sorozat, a 2013-ban bemutatott La Patrona (idehaza Az örökség néven futott) telenovella feldolgozását készítette el. A bányászként dolgozó Emilia szerepében Livia Brito remekelt, partnerét Osvaldo de León alakította. A sztoriban Anette Michel, Alejandro Camacho, Cynthia Klitbo és Karyme Lozano is szerepet kapott.

Golpe se suerte

A jelenleg is futó sorozat Nicandro Díaz irányítása alatt született. Egy igazán jópofa romkom, melyben Eduardo Yanez, Mayrín Villanueva, Sergio Sendel, Eva Cedeno, Gonzalo Garcia Vivanco, Majorie de Sousa és Horacio Pancheri is a főszereplők névsorát erősítik. A történetben megismerhetünk három családot, akiknek élete fenekestül felfordul, miután megnyerik a lottót.

El maleficio

Egy újabb Jose Alberto Castro novella a listán, amely még mindig képernyőn van. A sorozat fénypontja, hogy a főszerepben Fernando Colunga brillírozik, mellette pedig Marlene Favela, Julian Gil, Jacqueline Andere, Sofia Castro, Adrián Di Monte és még sokan mások láthatóak. A produkció az 1983-as azonos címen bemutatott novella alapján készült. Ez egy misztikus történet, amelyben Colunga karaktere sötét erőkkel paktál.

Juego de mentiras

A Telemundo égisze alatt készült sorozatban María Elisa Camargo, Arap Bethke és Altair Jarabo látható a főszerepekben. A történet nagyon izgalmas, tele feszültséggel. Adriana (María Elisa Camargo) boldog házasságban él, egy nap rejtélyesen eltűnik. Az eset kapcsán az első számú gyanúsított a férj (Arap Bethke), akinek meg kell védenie kislányát, és be kell bizonyítania ártatlanságát. A férfi nyomozásba kezd, melynek során nem várt dolgok kerülnek a felszínre.

Vuelve a mí

A Telemundo sorozatában William Levy és Samadhi Zendejas alakítják a főszereplőket. Nuria (Samadhi Zendejas) keményen dolgozó egyedülálló édesanya. Egy nap a fiát elrabolják, majd a fiú, miközben szökni készül elrablóitól, balesetet szenved. A sérült fiú elveszíti az emlékeit, árvaházba kerül, és örökbefogadják. Nuria nem adja fel fia keresését, így találkozik Santiago-val (William levy), aki megpróbál segíteni a nőnek.

El amor invencible

A tavalyi év egyik legnagyobb közönség kedvence Juan Osorio-tól érkezett. A sztárszereposztásban készült alkotásban Angelique Boyer karaktere fiatalon szerelmes lesz és teherbe esik. Szíve választottja nem áll ki a lány mellett, mivel retteg az apjától. A lány megszüli ikreit, de a gonosz nagypapának köszönhetően sosem tarthatja őket a karjaiban. Évek múlva Boyer karaktere új személyazonossággal belép a férfi életébe, akit szeretett, hogy bosszút álljon családjáért és ellopott gyermekeiért.

Perdona nuestros pecados

Lucero Suarez is kivette a részét a tavalyi szezonból. A Perdona nuestros pecados egy chilei sorozat feldolgozása, melyben Emmanuel Palomares, Oka Giner, Erika Buenfil, César Évora, Sabine Moussier és Marisol del Olmo kapták a főbb szerepeket. A kiindulópont egyszerű, a város leggazdagabb emberének a lánya, Elsa (Oka Giner) beleszeret a cseléd fiába (Emmanuel Palomers). A fiatalok románcát nem nézi jó szemmel a környezetük, így kezdődnek a bonyodalmak.

A bejegyzés trackback címe:

https://telenovellakvilagamagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr2818294525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása