Telenovellák Világa Magazin

A legnagyobb átalakulások a telenovellák világában: 12 színész, akik nem riadtak vissza attól, hogy radikálisan átalakuljanak szerepük kedvéért

2022. április 16. - ClaudiaTVM

A színészmesterség nem móka és kacagás, minden szerep egy kihívás, a legtöbb esetben testet és lelket próbára tevő feladat, mely komoly felkészülést igényel.

famosos-sacrifican-belleza-personaje03-a.jpg

Gabriel Soto a Szeretők és riválisok sorozatban változott csúnya békává.

A színészeknek karaktereiket teljesen a magukévá kell tenniük, így tudják a leghitelesebben életre kelteni a figuráikat. A karaktereket nem csak pszichológiailag kell értelmezniük, olykor fizikai átalakulással is jár a szerep. Van, hogy csak minimális változást követel egy szerep, amihez új frizura, a szerephez illő ruhatár dukál, de olyan is előfordul, amikor radikális átalakulást igényel a karakter. Tovább lapozva idézzük fel együtt, kik voltak azok a színészek, akik mesteri munkát végeztek szerepük kedvéért, alakításukkal és átalakulásukkal örökre beírták magukat a telenovella nagykönyvbe.

Michelle Vieth

A 90-es években rengeteg olyan telenovella készült, melyeket még ma is örömmel újranéznek a műfaj kedvelői. Az egyik ilyen az 1998-as Sonadoras – Szerelmes álmodozók, melyben középiskolások életébe kaptak betekintést a nézők, olyan problémákra hívták fel a sorozatban a figyelmet, amik ma is aktuálisak. A szériában Michelle alakította a melegszívű csúnya lányt, Lucía-t, akit mindenki csúfol, majd, hogy megleckéztesse osztálytársait, barátnőivel kitalálják Adriana-t, a lányt, akivé változtatva magába bolondítja csúfolóit. A színésznő nem csak külsőben alakult át a szerepek kedvéért, lelkileg is két teljesen eltérő figurát alakított mesterien.
72a66b5710ae3be3ebea5bf6a8.jpg

Kika Edgar

A bájos színész-énekesnő a 2005-ben bemutatott Contra viento y marea (nálunk a Vadmacska új élete címen futott) nagy sikerű sorozatban varázsolta el a közönséget tehetségével. A színésznőnek három karaktert kellett megformálnia, a fő karaktere Regina volt, a lány, aki testvére halála után úgy dönt, fivére bőrébe bújik, hogy bosszút álljon testvére apján és feleségén, így lesz belőle Álvaro Campos. Megpróbáltatásai során azonban menthetetlenül szerelembe esik. Hogy Regina érzéseinek teret engedjen kitalál magának egy új embert, Luna-t, a cigánylányt, így csavarva el választottja fejét. Kika Edgar játékával az egész szereposztás lemosta a színről.
letoltes.png

Gabriel Soto

A legkockább hasú telenovella színész mindig vonzerejével csábít a sorozatokban, ami egyáltalán nem könnyű feladat, karrierje elején sokan csak üresfejű szépfiúnak tartották. A bizonyítási vágytól égve örömmel vállalta el 2001-ben Ulises szerepét a Szeretők és riválisok sorozatban. Emilio Larrosa feledhetetlen novellájában Gabriel volt a fogszabályzós, mindig pattanásos szörnyi, akit senki nem látott vonzónak. A széplelkű karakter időközben hagyja, hogy kezelésbe vegyék, csúf békából herceggé változik, onnantól kezdve pedig minden nő csak rávágyik. Ezzel a figurával Gabriel bebizonyította, mennyire rátermett a színészmesterségre, jelenleg ő az egyik legkeresettebb a Televisa falai mögött.
letoltes_1_1.png

David Chocarro

Az argentin szívtipró két sorozatban is bámulatos átalakuláson ment keresztül. Az egyik ilyen produkció a La casa de al lado (Zárt ajtók mögött), melyben két karakter bőrében remekelt, ikreket alakított, akik közül az egyik betegen, tolószékben, magatehetetlenül volt kiszolgáltatva környezetének.

A másik remek alakítása nem is olyan rég volt a The Inmate sorozatban, a történet helyszínéül egy kőkemény mexikói börtön szolgált, David az egyik rabot alakította. A színész sokat fogyott a szerep kedvéért, az arca teljesen megváltozott, új haj, sok tetkó, és még a fogát is kezelésbe vették a szerep kedvéért. A változás nem csak külsőre volt látványos, a karakter természetét nagyon nagy beleéléssel tette magáévá.
11f0ce4322aab189a48c0c4a797eae08.jpg

Maite Perroni

A telenovellák kedvelt naivája egy ideje maga mögött hagyta a jó kislány karaktereket, egész merész szerepekben kamatoztatja tehetségét. A színésznő 2015-ben az Antes muerta que Lichita főszerepében smink nélkül, szörnyű parókában és öreganyós ruhatárral hódított Alicia szerepében. A karakternek köszönhetően Maite Perroni az év legjobb színésznője díjat szerezte meg.
64d3f39070779703a13405828416a472--maite-perroni-dulce-maria.jpg

Natalia Streignard

A venezuelai novellagyártás egyik gyöngyszeme a 2002-ben bemutatott Édes dundi Valentina volt, melyben a tökéletes fizikumú színésznő jelmez segítségével belekóstolt a túlsúlyos nők életébe. Az angyali szívű, telt lány szerepében Natalia az egész világot elvarázsolta. Hogy lelkileg hitelesen tudja alakítani karakterét, a forgatás megkezdése előtt jelmezbe bújt és Valentinaként próbált élni. Elmondása szerint sok bántó megjegyzést kapott, így teljesen át tudta érezni karaktere szenvedését.
edes-dundi-valentina.jpg

Ariadne Díaz

A sokoldalú színésznő 2010-ben vállalta el az Édes dundi Valentina mexikói adaptációjának főszerepét. Ariadne Díaz nagyon tehetséges színésznő, de nem emiatt a szerepe miatt fogja a dicséreteket kapni. A jelmeze nagyon mű volt, a legtöbb jelenet erőltetett komédia szintjén volt. Ugyan az átalakulás megvolt, de nem a jó értelemben.
3houb25dcvedfdoori7xgwx42a.jpg

Ana Maria Orozco

A Betty, a csúnya lány a telenovellák történetében az egyetlen olyan sorozat, amiből a legtöbb feldolgozás készült, de nem csak ezzel a rekorddal büszkélkedhet a sorozat, a világon ezt az alkotás mutatták be a legtöbb országban. A csúnya lány szerepében Ana Maria Orozco remekelt, átalakulása lenyűgöző volt, játéka pedig csillagos ötös.
cw92guhwiaadfki.jpg

Julián Arango

Még mindig a Betty, a csúnya lány szereposztása van a terítéken. Julián Arango színésznek teljesen át kellett alakulnia Hugo Lombardi, a meleg divattervező szerepe kedvéért. Elképesztően formálta meg a sokszor ellenszenvesen gonosz figurát. Hugo és Betty nem igazán szívlelték egymást, mivel a divatszakember gyűlölt mindent és mindenkit aki csúf. Érdekesség az egészben, hogy valamikor a két színész (Julián és Ana Maria Orozco) házasok voltak.
whatsapp_image_2020-06-24_at_123506.jpeg

Jaime Camil

A mexikói sármőr vonzerejének még Eva Longoria sem tudott ellenállni, a Született feleségek színésznője nagy telenovella-rajongó, a kedvenc színésze pedig Jaime Camil, a Mi destino eres tú sorozatban odáig volt érte. Sármos külsejéhez és tehetségéhez nem is fér kétség, Jaime ma már az amerikai álmot kergeti. Az egyik legjobb telenovella szerepe 2012-ben volt a Por ella soy Eva-ban, ebben a sorozatban két karaktert formált meg, az egyik karaktere női ruhába bújva próbál szíve választottja bizalmába férkőzni, másik karakterében pedig egy igazi Don Juan.
720x540.jpg

Jorge Enrique Abello

A kolumbiai színészről szinte mindenkinek Don Armando jut az eszébe, hisz ő alakította a Betty, a csúnya lányban a rút hősnő szerelmét. A kedvelt színész karrierjében természetesen más emlékezetes karakterek is szerepelnek, az egyik ilyen a 2006-ban bemutatott En los tacones de Eva-ban, az előbb említett Jaime Camil sorozat eredeti kolumbiai változatának élén volt.
en-los-tacones-de-eva-poster-686674_spa-24_v.jpg

Paola Rey

A gyönyörű kolumbiai színésznő a La mujer en el espejo főszerepében a felismerhetetlenségig el lett maszkírozva. A meseszerű történetben a színésznő egy önbizalomhiányos, rút lányt alakít, aki a szép édesanyja árnyékában él. Egy nap azonban minden megváltozik, hála egy varázstükörnek, ami elé állva széppé változik. Ám a báj nem örök életű, estére visszaváltozik csúnya lánnyá, és arra is ügyelnie kell, hogy napközben senki ne lássa meg a tükörben, mert odapillantva kiderül az igazság. Paula Rey egyik legjobb alakítása, mesterien formálta meg mindkét karakterét.

noticia-la-mujer-en-el-espejo-paola-rey-instagram.png

Netán kimaradt valaki a listáról? Kommentben oszd meg, ki volt az a művész, aki bámulatos átalakuláson esett át szerepe kedvéért.

A bejegyzés trackback címe:

https://telenovellakvilagamagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr2717809619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása